Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με πτώση υπό τον φόβο αύξησης των επιτοκίων - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με πτώση υπό τον φόβο αύξησης των επιτοκίων

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της απόφασης που θα λάβει η Fed την Πέμπτη σχετικά με την αύξηση ή όχι των επιτοκίων της.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωσαν απώλειες 0,4% στις 16.371 και 1.953 μονάδες, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,3% στις 4.806 μονάδες. Με πτώση 0,6% έκλεισε και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600.

Αν και οι προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα έχουν μειωθεί σε σχέση με τον περασμένο μήνα, πολλοί επενδυτές παραμένουν διστακτικοί να κάνουν μεγάλα στοιχήματα πριν από τη συνεδρίαση της Fed, δήλωσε ο John Brady, εκτελεστικός διευθυντής της χρηματιστηριακής εταιρείας R.J. O’Brien. «Είναι πολύ ήρεμα. Πρέπει μόνο να περιμένουμε τώρα», πρόσθεσε.

Η αβεβαιότητα αναφορικά με την επίπτωση που θα είχε μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στα στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερο ρίσκο, προκάλεσε μία έκρηξη της μεταβλητότητας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά αυτή μειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, καθώς αυξήθηκαν πολύ οι επενδυτές που θεωρούσαν ότι είναι απίθανο η Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της αυτή την εβδομάδα. Το 46% περίπου των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από την WSJ τον Σεπτέμβριο αναμένει αύξηση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα έναντι 82% στην έρευνα του Αυγούστου.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.