Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με πτώση λόγω της μείωσης των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με πτώση λόγω της μείωσης των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, συμπαρασύροντας τις ενεργειακές μετοχές προς τα κάτω.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,2% στις 17.581 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 0,3% και 0,1%, αντίστοιχα.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της αύριο, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της. Οι επενδυτές περιμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά θα αναλύσουν την ανακοίνωσή της για να δουν αν οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η αμερικανική οικονομία είναι ώριμη για μία αύξηση των επιτοκίων.

Τα διεθνή χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο τον Οκτώβριο, ενισχυόμενα από τις προσδοκίες ότι η Fed θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια για μεγαλύτερο διάστημα. Η προοπτική περαιτέρω νομισματικής στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και της Ασίας ενίσχυσε το ράλι στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 8% τον Οκτώβριο, ενώ ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 6,9%.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου μειώθηκε κατά 1,8% στα 43,20 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα τη μείωση κατά 1,2% του ενεργειακού δείκτη του S&P 500.

 

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.