Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με πτώση λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με πτώση λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και ενισχυμένων προσδοκιών ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1% στις 17.732 μονάδες. Με πτώση 1% έκλεισαν, επίσης, ο S&P 500 και ο Nsadaq.

Οι μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες έκαναν ράλι τις τελευταίες εβδομάδες, με καύσιμα τα θετικά οικονομικά στοιχεία και την προοπτική περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και της Ασίας.

Ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προειδοποίησε, όμως, σήμερα για την επιβράδυνση του εμπορίου σε επίπεδα που «ιστορικά σημειώνονται σε περιόδους ύφεσης».

«Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού, Κάθριν Μαν, προσθέτοντας: «Ισχυρό εμπόριο και παγκόσμια ανάπτυξη πάνε χέρι – χέρι».

Η έκθεση του ΟΟΣΑ ανακοινώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων την Κυριακή που έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Με πτώση 1,1% έκλεισε και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600.

Η μετοχή της Caterpillar μειώθηκε κατά 2,3% στα 72,12 δολάρια και της IBM κατά 2,2% στα 53,70 δολάρια, ενώ λιγότερο (1,7% στα 129,59 δολάρια) υποχώρησε η μετοχή της Nike.

Οι επενδυτές εξέταζαν τις συνέπειες από την απροσδόκητα μεγάλη αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή να δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν 271.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.