Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με οριακές μεταβολές - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με οριακές μεταβολές

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς σημαντικές μεταβολές έκλεισε η Wall Street, ενώ ισχυρές ήταν οι απώλειες των ενεργειακών εταιρειών και των εταιρειών υγείας.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,02% στις 17.733 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S&P 500 υποχώρησε 0,11% και ο Nasdaq 0,03%.

Ο κλάδος υγείας του S&P 500 υποχωρούσε 1,7% πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση της UnitedHealth Group ότι αναμένει ζημιές.

Οι ενεργειακές εταιρείες υποχώρησαν, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 0,5% στα 40,54 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Chevron υποχώρησε 1,5% και της Exxon Mobil κατά 0,5%.

Χθες, η Wall έκανε ράλι μετά την ανακοίνωση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Οκτώβριο, από τα οποία προέκυψε ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανότατα σε τροχιά να αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο.

Η θετική αντίδραση των χρηματιστηρίων στα πρακτικά της Fed έρχεται σε αντίθεση με τις μεγάλες πωλήσεις που είχε προκαλέσει αρχικά η απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται πλέον στον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η αγορά πιστεύει πως η Fed πρέπει να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Οι πιέσεις στους μισθούς αυξάνονται και έχουμε την επέτειο της μεγάλης μείωσης των τιμών του πετρελαίου. Οι μειώσεις αυτές δεν θα έχουν πλέον μεγάλη επίδραση στον πληθωρισμό», δήλωσε αναλυτής της UBS Wealth Management Americas.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.