Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με μικρές μεταβολές στο τέλος μίας πολυκύμαντης εβδομάδας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με μικρές μεταβολές στο τέλος μίας πολυκύμαντης εβδομάδας

δημοσιεύτηκε:

Με οριακές μετοβολές έκλεισε η Wall Street στο τέλος μίας από τις πιο πολυκύμαντες εβδομάδες για τις διεθνείς αγορές.

Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στις 16.643 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,1% και ο Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,3%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow αυξήθηκε 1,1%, ο S&P 500 κατά 0,9% και ο Nasdaq κατά 2,6%. 

Οι μετοχές, τα νομίσματα και τα εμπορεύματα είχαν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν το ενδεχόμενο μίας μεγαλύτερης επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Οι φόβοι αυτοί αναθερμάνθηκαν νωρίτερα τον Αύγουστο, όταν η Κίνα υποτίμηση απροσδόκητα το νόμισμά της, μία κίνηση που σηματοδοτούσε την ανησυχία της κυβέρνησης στο Πεκίνο για την ανάπτυξη.

Στις ΗΠΑ, η υποτονική αύξηση των κερδών και η αβεβαιότητα για τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed προκαλούν επίσης ανησυχίες.

Ο Dow βούλιαξε στην αρχή της εβδομάδας, όταν μειώθηκε για σύντομο διάστημα περισσότερο και από 1.000 μονάδες. Ο δείκτης ανέκαμψε την Τετάρτη και την Πέμπτη, σημειώνοντας τα μεγαλύτερη κέρδη διημέρου που έχει σημειώσει ποτέ, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να εστιάζουν στη συγκριτική δύναμη της αμερικανικής οικονομίας και αγόραζαν τις μετοχές που είχαν γίνει φθηνότερες.

Πολλοί χρηματιστές και επενδυτές αναμένουν περισσότερες διακυμάνσεις.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.