Wall Street: Έκλεισε με μικρές μεταβολές – Άνοδος 0,1% για τον Dow Jones

Χωρίς σημαντικές μεταβολές έκλεισε η Wall Street την τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας, καθώς αύριο είναι αργία λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 13 μονάδων ή 0,1% στις 17.516 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες και ο Nasdaq κέρδη 0,1%. Ο S&P κινείται πάλι σε αρνητικό έδαφος για το 2016, ενώ ο Dow Jones καταγράφει μικρό κέρδος σε σχέση με την αρχή του έτους.

Μερικοί επενδυτές ανέφεραν ότι οι αμερικανικές μετοχές επλήγησαν από την αλλαγή πορείας μέσα στην εβδομάδα του δολαρίου, το οποίο ενισχύθηκε μετά τα υπονοούμενα της Fed ότι μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου, που είχαν κάνει ράλι μετά τα χαμηλά επίπεδα που είχαν υποχωρήσει τον Φεβρουάριο, μειώθηκαν 4,1% στα 39,46 δολάρια το βαρέλι, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε και τα αμερικανικά αποθέματα αργού σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Σαιν Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι «η επόμενη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να μην είναι μακριά, αν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται», ακολουθώντας τα αισιόδοξα σχόλια που έκαναν άλλοι αξιωματούχοι της Fed μέσα στην εβδομάδα. Η πιθανότητα μίας αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο του 2016 αυξήθηκε στο 41% από 18% πριν από έναν μήνα.

Οι μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών υπέστησαν σοβαρές απώλειες. Η μετοχή της Anglo American μειώθηκε 7,5%.

Exit mobile version