Wall Street: Έκλεισε με μικρές μεταβολές

Σε ήρεμα νερά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, εν όψει μίας σειράς οικονομικών στοιχείων που αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 20 μονάδων ή 0,11% στις 17.535 μονάδες. Οριακά κέρδη για τον S&P 500 και απώλειες 0,1% για τον Nasdaq.

Τις επόμενες ημέρες, οι επενδυτές θα έχουν τα νεότερα στοιχεία για τη μεταποιητική παραγωγή και το καταναλωτικό κλίμα, ενώ η εβδομάδα θα κλείσει με τα στοιχεία για την απασχόληση τον Μάρτιο.  

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Μαρτίου μπορεί να σημειωθούν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές θα αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους για το τέλος του μήνα και του τριμήνου. Σημειώνεται ότι στο τέλος κάθε μήνα, οι εταιρείες πωλούν συχνά μετοχές για να απελευθερώσουν ρευστό για διανομές.

Άλλοι διαχειριστές κεφαλαίων τείνουν, επίσης, να πωλούν και να αγοράζουν μετοχές σε μεγάλες ποσότητες στο τέλος του μήνα για να αντισταθμίσουν μεγάλες κινήσεις στις κλαδικές κατανομές που έχουν κάνει. Για παράδειγμα, αν οι τιμές των ενεργειακών μετοχών έχουν αυξηθεί απότομα σε έναν μήνα, ένα διαχειριστής κεφαλαίων είναι πιθανόν να πουλήσεις κάποιες από τις μετοχές αυτές για να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό κατανομής στον κλάδο.

Χρηματιστές ανέφεραν ότι ο χαμηλός όγκος συναλλαγών σήμερα οφείλονταν εν μέρει στο ότι άλλα διεθνή χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά και σήμερα λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Πολλά διεθνή χρηματιστήρια, περιλαμβανομένης της Wall Street,  ήταν κλειστά την Παρασκευή και πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς και ορισμένα ασιατικά, παρέμειναν κλειστά σήμερα.

 

.

 

Exit mobile version