Wall Street: Έκλεισε με μικρές απώλειες

Με μικρή πτώση έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες της Wall Street, χάνοντας τα κέρδη που είχαν μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed, από την οποία φάνηκε ότι είναι απίθανη μία αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,15% στις 18.285,47 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε 0,09% στις 2,125,82 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακά κέρδη 0,03%

Οι αξιωματούχοι της Fed σταθμίζουν την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας στην αρχή του 2015, καθώς συζητούν για τον χρόνο αύξησης των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2016. 

Τα πρακτικά του Απριλίου έδειξαν ότι πολλά μέλη της Fed πιστεύουν πωε η οικονομία επιβραδύνθηκε λόγω προσωρινών παραγόντων. Ωστόσο, θέλουν να είναι βέβαιοι ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι εντός τροχιάς και ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται. Πολλοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι δεν θα υπάρχουν οι προυποθέσεις αυτές τον Ιούνιο. 

Οι μετοχές υψηλής απόδοσης, όπως αυτές των εταιρειών κοινής ωφέλειας και τηλεπικοινωνιών, ήταν μεταξύ αυτών του δείκτη S&P 500 που σημείωσαν άνοδο 

 

Πηγή: WSJ

 

 

 

Exit mobile version