Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με μικρά κέρδη παρά την ισχυρή άνοδο των τιμών του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με μικρά κέρδη παρά την ισχυρή άνοδο των τιμών του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή άνοδο έκλεισε η Wall Street, παρά την ισχυρή άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Ο Dow Jones αυξήθηκε 35 μονάδες ή 0,2% στις 17.577 μονάδες, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχε κέρδη έως και 153 μονάδων, με αιχμή τις ενεργειακές εταιρείες. Κέρδη 0,3% για τον S&P 500 και 0,1% για τον Nasdaq.

Οι επενδυτές θα έχουν μία πρώτη εικόνα για τα εταιρικά κέρδη του πρώτου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα, καθώς σημαντικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες τράπεζες, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 προβλέπεται να μειωθούν κατά 8,5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη, θα πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο με μείωση κερδών. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση κερδών στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Η ισχυρή άνοδος των τιμών του πετρελαίου έθεσε από νωρίς σε ανοδική τροχιά την Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού εκτινάχθηκε 6,6%, με αποτέλεσμα οι ενεργειακές εταιρείες του S&P 500 να σημειώσουν άνοδο 1,6%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.