Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με μεγάλη άνοδο χάρη στα ισχυρά στοιχεία απασχόλησης - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με μεγάλη άνοδο χάρη στα ισχυρά στοιχεία απασχόλησης

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκαναν οι μετοχές της Wall Street, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση τον Απρίλιο που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με ρυθμό που δεν θα οδηγήσει τη Fed σε αύξηση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,5% και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,4%, ενώ ελαφρά μικρότερα (1,2%) ήταν τα κέρδη για τον Nasdaq. 

Οι επενδυτές στο χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων ενθουσιάστηκαν με τα στοιχεία για την απασχόληση, σημειώνοντας ότι μάλλον θα αποτρέψουν τη Fed από το να αυξήσει τα επιτόκια πριν από τα τέλη του έτους, ενώ ταυτόχρονα δείχνουν ότι η οικονομία βγαίνει από το τέλμα του πρώτου τριμήνου. 

Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν, με εκείνη των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να υποχωρεί στο 2,120% από 2,184% χθες. 

Η Fed παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς εξετάζει τον χρόνο που θα αυξήσει τα επιτόκια, τα οποία διατηρήθηκαν κοντά σε μηδενικά επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008. 

Οι επενδυτές μετέθεταν φέτος σταδιακά τις προσδοκίες τους για τον χρόνο που θα αναλάβει δράση η Fed. Με βάση τα προθεσμιακά επιτόκια της Fed, οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα μόλις 7% για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο από 10% πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.