Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με ισχυρή άνοδο παρά την κάμψη του μεταποιητικού τομέα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με ισχυρή άνοδο παρά την κάμψη του μεταποιητικού τομέα

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νεότερα οικονομικά στοιχεία και την προσδοκώμενη περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,95% στις 17.888 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,07% και ο Nasdaq 0,93%.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνταν σε μικρό εύρος τις τελευταίες εβδομάδες, εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ μεθαύριο και της Fed αργότερα στον μήνα.

Οι δείκτες των βιομηχανικών εταιρειών και των εταιρειών οικοδομικών υλικών του S&P υστέρησαν σε σχέση με τη συνολική εικόνα της αγοράς, μετά την απρόσμενη υποχώρηση ενός δείκτη της μεταποιητικής δραστηριότητας. Ο δείκτης του Institute of Supply Management υποχώρησε τον Νοέμβριο στις 48,6 μονάδες από 50,1 τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από το 2009.

Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου υγείας οδήγησαν υψηλότερα την αγορά, μία άνοδος που οι αναλυτές την απέδωσαν στην αναζήτηση ευκαιριών από τους επενδυτές.

Η μετοχή της Boeing αυξανόταν κατά 1,5% στα 147,63 δολάρια μετά από ανακοίνωση της Deutsche Bank ότι αναμένει πως η εταιρεία θα αυξήσει το μέρισμά και θα επαναγοράσει μετοχές της.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.