Wall Street: Έκλεισε με απώλειες μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου

Με πτώση έκλεισε η Wall Street υπό το βάρος της μείωσης των τιμών του πετρελαίου πάνω από 3,5%.

O δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 17.528 μονάδες, ενώ αντίστοιχες απώλειες κατέγραψαν ο S&P 500 (-0,22%) και ο Nasdaq (-0,15%).

Οι ενεργειακές μετοχές σημείωσαν από τις μεγαλύτερες μειώσεις, με αυτή της Chevron να σημειώνει απώλειες 2% και της Exxon Mobile 1,2%.

Χρηματιστές ανέφεραν ότι ο τζίρος ήταν χαμηλότερος από το κανονικό στην τελευταία εβδομάδα του χρόνου που θα είναι και μικρότερης διάρκειας, καθώς την Παρασκευή η αγορά θα μείνει κλειστή λόγω της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δεκέμβριος ήταν μήνας μεγάλων διακυμάνσεων των αμερικανικών μετοχών, καθώς η αναμενόμενη από καιρό αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων δεν κατέστη δυνατό να μετριάσει τη μεταβλητότητα της αγοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου και των ενεργειακών μετοχών καταγράφουν μεγάλες απώλειες φέτος, ακόμη και μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας. Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε σχεδόν κατά 30% φέτος, ενώ οι τιμές των ενεργειακών μετοχών του S&P 500 έχουν υποχωρήσει 23%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,5%. Ο γερμανικός DAX είχε απώλειες 0,7% και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 1%.

 

Πηγή: WSJ

Exit mobile version