Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με άνοδο - Πτώση των μετοχών βιοτεχνολογίας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με άνοδο – Πτώση των μετοχών βιοτεχνολογίας

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, χάνοντας στην απογευματινή συνεδρίαση κάποια από τα κέρδη που είχαν νωρίτερα, καθώς υποχώρησαν οι μετοχές των εταιρειών βιοτεχνολογίας.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 125 μονάδων ή 0,8% στις 16.510 μονάδες , ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει κέρδη έως 194 μονάδων. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 1.967 μονάδες και ο Nasdaq οριακή άνοδο 0,04% στις 4.829 μονάδες.

«Επικρατεί ηρεμία. Δεν υπάρχουν πολλοί καταλύτες για την αγορά έως να αρχίσουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος χρηματιστηριακής εταιρείας.

Η αγορά επιβαρύνθηκε από τις μετοχές των εταιρειών βιοτεχνολογίας. Χρηματιστές σημείωναν ένα σχόλιο της Χίλαρι Κλίντον στο Twitter για το σχέδιό της να αντιμετωπίσει την «αισχροκέρδεια» από συγκεκριμένους φαρμακοβιομήχανους.

Πριν από τα σχόλια αυτά της Κλίντον, ο δείκτης Βιοτεχνολογίας του Nasdaq κινείτο σταθεροποιητικά, αλλά μετά άρχισε να κάνει βουτιά, και έφθανε να σημειώνει απώλειες 4%.

Με εξαίρεση τις μετοχές βιοτεχνολογίας, οι αγορές ήταν σε γενικές γραμμές σταθερές, μετά την απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια την περασμένη Πέμπτη, προκαλώντας παγκόσμιες πωλήσεις λόγω φόβων για την εύθραυστη κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.