Wall Street: Δεύτερη εβδομάδα με κέρδη – Άνοδος 1,7% για τον Stoxx Europe 600

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου αναμένεται να σημειώσει η Wall Street, ενισχυμένη από το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση 0,06%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,1% και 0,2%, αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωνε άνοδο 1,7% λίγο πριν το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες πρόσφεραν άνοδο στις μετοχές, καθώς η τιμή του πετρελαίου κινείτο ανοδικά και οι επενδυτές άρχισαν να αγοράζουν μετοχές από τους κλάδους που είχαν πληγεί περισσότερο. Ωστόσο, χρηματιστές αναφέρουν ότι το βίαιο ξεκίνημα για τη χρηματιστηριακή αγορά, όταν οι μετοχές υποχώρησαν πάνω από 9% τις πρώτες τρεις εβδομάδες, επηρεάζει πολύ το κλίμα.

Μετά το χαμηλό που υποχώρησε στις 11 Φεβρουαρίου, η Wall σημείωσε άνοδο σχεδόν 7%.
Η τιμή του αμερικανικού αργού έχει αυξηθεί περίπου 6% έως τώρα στην εβδομάδα εν μέσω ελπίδων ότι οι μεγάλοι παραγωγοί θα περιορίσουν την παραγωγή τους και μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι αναθεωρήθηκε προς τα πάνω το αμερικανικό ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2015. Σήμερα, η τιμή του αργού αυξήθηκε 1,5% στα 33,65 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1% στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, επίδοση που είναι καλύτερη από την προηγούμενη εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης 0,7%.

Exit mobile version