Wall Street: Βουτιά 1,3% για τον S&P 500 μετά την επιβράδυνση του τομέα υπηρεσιών

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι μετοχές στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τον τομέα των υπηρεσιών που ενίσχυσαν τον κίνδυνο να επεκταθεί η εξασθένηση που σημειώνεται στη μεταποίηση. Η πρωινή ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου εξατμίσθηκε, μετά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα αμερικανικά αποθέματα.

Ο δείκτης S&P 500 κατρακύλησε 1,3% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό σχεδόν δύο ετών, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία.

Πτώση 0,7% για τον Dow Jones και 1,5% για τον Nasdaq. Το δολάριο υποχωρεί, ενώ η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε και πάλι λίγο κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Αν και τα στοιχεία, που έδειξαν ότι οι αμερικανικές εταιρείες αύξησαν κατά 200.000 τις νέες θέσεις απασχόλησης τον Ιανουάριο, προσέφεραν μία νέα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας συνέχισε να ξεπερνά την επιβράδυνση της ανάπτυξης, η επιβράδυνση του τομέα των υπηρεσιών προκάλεσε ανησυχίες ότι το μεγαλύτερο τμήμα της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι άτρωτο στην εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Exit mobile version