Wall Street: Αυτή τη φορά η άνοδος είχε διάρκεια – Κέρδη 1,4% για τον Dow Jones

Η άνοδος της Wall Street είχε διάρκεια σήμερα και μάλιστα ενισχύθηκε το απόγευμα, με το κλείσιμο να φέρνει σημαντικά κέρδη στους επενδυτές για πρώτη φορά στο 2016.΅

Ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 1,4% στις 16.378 μονάδες. Μεγαλύτερα κέρδη 1,7% για τον S&P 500 και 2,1% για τον Nasdaq,

Οι ενεργειακές μετοχές αυξήθηκαν σημαντικά, με την Exxon Mobil να εκτινάσσεται 5% και την Chevron 5,4%. Και αυτό, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2% περίπου, μετά τις μεγάλες απώλειες που είχαν στην εβδομάδα, όταν υποχώρησαν κάτω και από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιόρισαν τις απώλειές του και ο Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,5%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης υποχωρούσε 3%. Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν, επίσης, πτωτικά.

Η μετοχή της JP Morgan αυξήθηκε 2,1% μετά την ανακοίνωση αυξημένων κερδών τριμήνου από την τράπεζα, χάρη εν μέρει στα υψηλότερα έσοδα από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της.

Πολλοί επενδυτές λένε ότι υπολογίζουν στην αρχή της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου για την επάνοδο της σταθερότητας στην αγορά. Οι προσδοκίες για τα κέρδη είναι χαμηλές, καθώς η πρόβλεψη των αναλυτών είναι ότι θα είναι μειωμένα κατά 6%.

Η δραματική πτώση των τιμών των πρώτων υλών και η άνοδος του δολαρίου έχουν διαβρώσει τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών, σε μία εποχή που οι μετοχές διαπραγματεύονται ήδη σε σχετικά υψηλές τιμές.

Exit mobile version