Wall Street: Απώλειες λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων των Apple και Microsoft

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple.

Ο δείκτης Dow Jones μειώθηκε 0,38% στις 17.851 μονάδες. Μικρότερη μείωση σημείωσε ο S&P 500 (-0,24%),ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,70%.

Η μετοχή της Apple έκανε βουτιά 4,6% λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, μία ημέρα μετά τις προβλέψεις για τα έσοδά της, που ήταν κατώτερες των προσδοκιών. Η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία προκάλεσε το μεγαλύτερο βάρος και στους τρεις μεγάλους δείκτες της Wall.

Η μετοχή της Microsoft υποχωρούσε 4,2%, καθώς κατέγραψε τις μεγαλύτερες ιστορικά τριμηνιαίες ζημιές, μετά την διαγραφή της δραστηριότητάς της στα τηλέφωνα της Nokia και την πτώση της ζήτησης για το λειτουργικό σύστημα των Windows.

Αν και η αγορά παραμένει κοντά στα υψηλά επίπεδα – ρεκόρ, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται ότι θα είναι μειωμένα κατά 1,5%, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, πολύ χειρότερα από την πρόβλεψη της 1ης Ιανουαρίου για κέρδη 5,9%, αλλά καλύτερα από τη μείωση 3% που προβλεπόταν στις αρχές Ιουλίου.

 

Πηγή: Reuters

Exit mobile version