Wall Street: Απώλειες 0,7% για τον Dow Jones σήμερα – Μικρά κέρδη τον Φεβρουάριο

O Dow Jones υποχώρησε σήμερα 0,7%, αλλά έκλεισε τον Φεβρουάριο με μικρά κέρδη, μετά τη μεγάλη πτώση του Ιανουαρίου. Απώλειες 0,8% είχε σήμερα ο S&P 500 και 0,7% ο Nasdaq.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 αυξήθηκε 0,7%, αλλά κατέγραψε τον τρίτο συνεχόμενο μήνα απωλειών. Το ευρώ υποχώρησε 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,0883, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η Ευρωζώνη διολίσθησε και πάλι σε αποπληθωρισμό τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για τη λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με επενδυτές της Wall Street, η ανάσα τον Φεβρουάριο ήρθε λόγω της χαλάρωσης του φόβου για εκτροχιασμό της αμερικανικής οικονομίας ως συνέπεια της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, της σταθεροποίησης της τιμής του πετρελαίου και της ανάκαμψης των μετοχών κάποιων από τους κλάδους που είχαν πληγεί περισσότερο νωρίτερα στο έτος.

Αρκετοί επενδυτές σημείωναν ότι οι ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας προέκυψαν πέραν των δεδομένων που προέκυπταν από τις διαθέσιμες ενδείξεις. Τα τελευταία στοιχεία για τη μεταποίηση, τον πληθωρισμό, τις καταναλωτικές δαπάνες και το ΑΕΠ ήταν θετικά.

«Η μηχανή της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας είναι ακόμη πολύ ισχυρή και δεν θα ήθελα να στοιχηματίσω εναντίον», δήλωσε ο επικεφαλής για τις επενδύσεις της εταιρείας Eaton Vance.

Ωστόσο, πολλοί επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί, δηλώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς να λεχθεί αν η επίδοση του Φεβρουαρίου σηματοδοτεί μία αλλαγή πορεία ή απλά ένα σύντομο ράλι μετά την πτώση στις αρχές του έτους.

Οι ανησυχίες για την Κίνα, διατηρήθηκαν σήμερα, μετά τον καθορισμό της κεντρικής ισοτιμίας του γιουάν σε χαμηλότερα επίπεδα και τη μείωση του ποσοστού υποχρεωτικών διαθεσίμων των κινεζικών τραπεζών από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού σταμάτησαν τον Φεβρουάριο την πτώση τους επί τρεις μήνες, σημειώνοντας άνοδο 0,4%. Σήμερα, οι τιμές αυτές αυξήθηκαν 3% στα 33,75 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιανουαρίου, λόγω ενδείξεων ότι οι αμερικανικές γεωτρήσεις αργού μειώθηκαν σε νέο χαμηλό επίπεδο. Παρά ταύτα, η υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά του πετρελαίου αναμένεται να συνεχισθεί και φέτος.

Exit mobile version