Quantcast
Wall Street: Άνοδος πάνω από 2% λόγω Ντράγκι και στοιχείων για την απασχόληση - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος πάνω από 2% λόγω Ντράγκι και στοιχείων για την απασχόληση

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκαναν οι αμερικανικές μετοχές με τους σημαντικούς δείκτες της να κλείνουν με άνοδο πάνω από 2%, μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ είναι ανοικτή σε περαιτέρω μέτρα στήριξης.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 2,1% στις 17.845 μονάδες, καλύπτοντας τις μεγάλες χθεσινές απώλειες και κλείνοντας με κέρδη την εβδομάδα.

Η ΕΚΤ, «χωρίς αμφιβολία» θα αυξήσει τα μέτρα στήριξης, αν χρειασθεί, δήλωσε ο Ντράγκι, μιλώντας στη Νέα Υόρκη. Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη φάνηκε να καθησυχάζει τους επενδυτές μία μέρα μετά την ανακοίνωση μέτρων από την ΕΚΤ, τα οποία ήταν λιγότερα από ότι αυτοί ανέμεναν, οδηγώντας σε μεγάλη πτώση τις αγορές.

Πριν την ομιλία Ντράγκι, η Wall κατέγραφε σημαντικά κέρδη, που προκλήθηκαν από τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να αρχίσει η Fed την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες του S&P 500 αυξήθηκαν, με εξαίρεση τον ενεργειακό που υποχώρησε 0,6%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά την αδυναμία του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή των χωρών – μελών του.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.