Quantcast
Wall Street: Άνοδος για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα έκλεισε η Wall Street. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,7% στις 17.600 μονάδες. Κέρδη 0,4% για τον S&P 500 και τον Nasdaq.

Ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,3%, αλλά σημείωσε απώλειες 0,2% στην εβδομάδα.

Ο Dow ανέκαμψε από τις απώλειες που είχε από την αρχή του έτους, κλείνοντας χθες σε θετικό έδαφος για το 2016, ενώ ο S&P 500 έκλεισε, επίσης, σήμερα σε θετικό έδαφος. Και οι δύο δείκτες κατέγραψαν κέρδη σχεδόν 12% από το χαμηλό της 11ης Φεβρουαρίου.

Χρηματιστές έλεγαν ότι τα κέρδη σημειώθηκαν με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και το ράλι των μετοχών από το χαμηλό επίπεδο του Φεβρουαρίου καθοδηγήθηκε από τους επενδυτές που έκλειναν τα στοιχήματά τους για πτώση της αγοράς. Και οι δύο αυτοί παράγοντες σημαίνουν ότι η αγορά μπορεί να είναι ευάλωτη σε μία νέα υποχώρηση, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

«Δεν θεωρούμε ότι τα κέρδη πρόκειται να είναι τόσο θεαματικά από εδώ και πέρα. Η αναστροφή ήταν πολύ γρήγορη», δήλωσε διεθνής διαχειριστής χαρτοφυλακίου.

Η σημερινή άνοδος της Wall καθοδηγήθηκε από την άνοδο εταιρειών που είχαν υστερήσει φέτος. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου υγείας και των χρηματοπιστωτικών εταιρειών ήταν μεταξύ αυτών με τα υψηλότερα κέρδη στον S&P 500. 

Πολλοί είναι οι επενδυτές που λένε ότι θα χρειασθούν πιο αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή την Κίνα, καθώς και στοιχεία ότι οι καταναλωτές δαπανούν τα χρήματά τους, ώστε οι μετοχές να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο 1,876% από 1,903% χθες.

Στην αγορά πρώτων υλών, η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου μειώθηκε 1,2% στα 41,61 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,7% στα 1.255,60 δολάρια ανά ουγγιά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.