Quantcast
Wall Street: Άνοδος 2,5% με βοήθεια από τη Microsoft και τα ιαπωνικά επιτόκια - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος 2,5% με βοήθεια από τη Microsoft και τα ιαπωνικά επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκανε η Wall Street, μετά την απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) και το ράλι των τεχνολογικών μετοχών με αιχμή τη Microsoft.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,5% στις 16.464 μονάδες. Κέρδη 2,5%, επίσης, για τον S&P 500 και 2,4% για τον Nasdaq.

Οι μετοχές ωφελήθηκαν, επίσης, από τη μεγάλη επιβράδυνση του αμερικανικού ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο στο 0,7%, καθώς ενισχύθηκαν τα επιχειρήματα ότι η Fed μπορεί να κινηθεί βραδύτερα όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

Αν και η Fed δεν απέκλεισε μία αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο, πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγηθεί στην απόφαση να περιμένει, λόγω της πρόσφατης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αναταραχής.

Παρά το σημερινό ράλι της Wall Street, ο δείκτης S&P 500 είναι μειωμένος 6% από την αρχή του έτους, λόγω κυρίως της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου που έπληξε τις ενεργειακές εταιρείες και ενίσχυσε τις αμφιβολίες για την ευρωστία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η μετοχή της Microsoft έκανε άλμα 5,6%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα. Αυτό βοήθησε τον τεχνολογικό δείκτη του S&P 500 να σκαρφαλώσει 3%.

Η μετοχή της Amazon έκανε βουτιά 7,8%, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της που ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Η μετοχή της Xerox αυξήθηκε 4,9% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με τον Carl Ichan για τη διάσπασή της σε δύο εταιρείες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.