Quantcast
Wall Street: Άνοδος 1,6% για τον Dow Jones μετά την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Άνοδος 1,6% για τον Dow Jones μετά την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

H ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου έδωσε ώθηση στην Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αγνοούν τη βουτιά των κινεζικών μετοχών. 

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,6%. Κέρδη 1,1% για τον S&P 500 και 0,6% για τον Nasdaq.

Μετά την πτώση τους κατά 2% νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν, καθώς οι ενεργειακές και μεταλλευτικές εταιρείες πέρασαν σε θετικό έδαφος με την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου και βασικών μετάλλων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,9% πριν λίγο.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου αυξανόταν 2% στα 30,96 δολάρια το βαρέλι. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσιάζουν αυξανόμενο βαθμό συσχέτισης με την πορεία των τιμών του αργού.

Για πολλούς αναλυτές, «το πετρέλαιο είναι σαν το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο», δήλωσε ο επικεφαλής για τη στρατηγική μετοχών της Wells Fargo Funds Management.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την τιμή πετρελαίου σαν δείκτη της ευρωστίας της παγκόσμιας οικονομίας. Η κατρακύλα των τιμών πετρελαίου φέτος αύξησε επίσης την πίεση στις εξαρτημένες από τις εξαγωγές πετρελαίου οικονομίες και τις τράπεζες που έχουν χορηγήσει μεγάλα δάνεια σε ενεργειακές εταιρείες.

Η ανάκαμψη της Wall Street αγνόησε τη βουτιά 6,4% του σύνθετου δείκτη του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014, εν μέσω ανησυχιών για την επιταχυνόμενη εκροή κεφαλαίων από την Κίνα και τον κίνδυνο περαιτέρω υποτίμησης του γουάν. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei μειώθηκε 2,4% και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατά 2,2%.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.