Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον Dow Jones

H Wall Street αντέστρεψε τις ζημιές που είχε σε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης για να κλείσει με άνοδο, παρά τη νέα πτώση των χρηματοπιστωτικών μετοχών. O Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,3% στις 16.485 μονάδες. Κέρδη 0,4% για τον S&P 500 και 0,9% για τον Nasdaq.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 2,3%, πριν αρχίσει η ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών.

Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές του S&P 500 έχουν υποχωρήσει 13% από την αρχή του 2016. Η μετοχή της Bank of America έχει μειωθεί 30% φέτος και της Citigroup 29%.

Οι πωλήσεις των τραπεζικών μετοχών υπογραμμίζουν τις συνεχείς ανησυχίες για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας, την προοπτική των επιτοκίων να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και την επίπτωση από τη μακρά πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε κέρδη 28 σεντς στα 32,15 δολάρια το βαρέλι, αντιστρέφοντας τις απώλειες που είχε νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα αργού έδειξαν νέα αύξησή τους σε επίπεδο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων, όπως της βενζίνης, μειώθηκαν.

Exit mobile version