Wall Street: Ανακόπηκε το τριήμερο ράλι – Πτώση τραπεζικών και ενεργειακών μετοχών

To τριήμερο ράλι της Wall Street ανακόπηκε σήμερα, καθώς οι επενδυτές άρχισαν πάλι να πουλάνε τις τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,25% στις 16.413 μονάδες. Απώλειες 0,47% για τον S&P 500 και 1,03% για τον Nasdaq.

Ορισμένοι αναλυτές έλεγαν ότι, παρά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, οι επενδυτές ανησυχούν ακόμη ότι τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσαν να διαχυθούν στις ΗΠΑ. «Όλες αυτές οι ανησυχίες που υπήρχαν πριν από δύο εβδομάδες, εξακολουθούν να υπάρχουν», δήλωσε ο επικεφαλής για τις αμερικανικές μετοχές της Cantor Fitzgerald, προσθέτοντας ότι μετά από το τριήμερο ράλι «είναι λογικό να κάνει διάλειμμα η αγορά».

Οι χρηματοπιστωτικές και ενεργειακές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τις εταιρείες του S&P 500. Κάποιοι επενδυτές σημείωναν ότι τα υποτονικά κέρδη των επιχειρήσεων υπογράμμισαν τις ανησυχίες για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας.

Η μετοχή της Wal Mart Stores μειώθηκε 2,5% μετά την υποβάθμιση από την εταιρεία των προβλέψεων της για τις φετινές πωλήσεις, επικαλούμενη το ισχυρότερο δολάριο και την επίπτωση από το σχέδιο της για το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν νέα αύξηση των αποθεμάτων αργού. Η τιμή του αμερικανικού αργού κέρδιζε 0,4% και διαμορφωνόταν στα 30,77 δολάρια το βαρέλι.

Exit mobile version