Quantcast
Wall Street: Ακολουθεί την άνοδο των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Ακολουθεί την άνοδο των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινείται η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές ενεργειακών και άλλων εταιρειών που είχαν μεγάλες απώλειες το 2015.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 171 μονάδων ή 1%, ενώ κέρδη 0,9% καταγράφουν ο S&P 500 και ο Nasdaq.

Ο δείκτης για τον ενεργειακό κλάδο του S&P αυξάνεται 1%, ακολουθώντας την άνοδο της τιμής του πετρελαίου μπρεντ κατά 2,4% στα 37,48 δολάρια το βαρέλι, η οποία είναι ωστόσο 30% μειωμένη φέτος. Η μετοχή της Consol Energy αυξανόταν 4% στα 8,19 δολάρια, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος για την άνοδο του S&P 500.

Στον αντίποδα, οι μετοχές ορισμένων εξορυκτικών εταιρειών αποτέλεσαν βαρίδι για τους δείκτες. Η μετοχή της Anglo American υποχωρούσε 5,9%, της ArcelorMittal κατά 1,8% και της Rio Tinto κατά 1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημείωνε άνοδο 1,1% το απόγευμα, με τον γαλλικό δείκτη CAC 40 και τον γερμανικό DAX να υπεραποδίδουν, καταγράφοντας άνοδο 1,6% και 1,8%, αντίστοιχα.

Πολλές από τις διακυμάνσεις των μετοχών αυτή την εβδομάδα είναι αποτέλεσμα του χαμηλού τζίρου στη χαλαρή εορταστική περίοδο και του κλεισίματος κάποιων θέσεων από τους επενδυτές, δήλωσε ο διευθυντής επενδύσεων της AJ Bell.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.