Quantcast
Στις αγορές βγαίνει σήμερα το ελληνικό δημόσιο με επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Στις αγορές βγαίνει σήμερα το ελληνικό δημόσιο με επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Νέα έξοδος στις αγορές πραγματοποιεί σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 θα διενεργηθεί δημοπρασία για την επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,375% λήξης 15 Ιουνίου 2034, σε άυλη μορφή. Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Η δημοπρασία πραγματοποιείται σε θετικό κλίμα καθώς στη δευτερογενή αγορά καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα οι τιμές των ομολόγων κινούνται ανοδικά, και οι αποδόσεις τους να υποχωρούν. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 (Τ+5).

Υπενθυμίζεται πως χθες στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας  της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 195 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 102 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10 ετούς ομολόγου

Επίσης  επισημαίνεται πως χθες η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κατέγραψε μια πτώση της τάξεως του 0,67% καθώς ανήλθε στο  3,59% από το 3,65% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έναντι 2,40% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,19%.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.