Quantcast
Στερλίνα: Υποχώρησε έναντι του ευρώ μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - enikonomia.gr
share

Στερλίνα: Υποχώρησε έναντι του ευρώ μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

δημοσιεύτηκε:

Η βρετανική λίρα ήταν το μόνο μεγάλο νόμισμα που υποχώρησε έναντι του ευρώ μετά την είδηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, δείχνοντας ότι οι επενδυτές πιστεύουν πως οι επιθέσεις αυτές μπορεί να συμβάλουν στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά τις εκρήξεις στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και τον σταθμό του μετρό, το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,3% έναντι της στερλίνας σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, ενώ υποχωρούσε 0,3% έναντι του δολαρίου και 0,7% έναντι του ιαπωνικού γεν.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η αντίδραση της στερλίνας μπορεί να αποτελεί στοίχημα ότι μία ακόμη επίθεση στην Ευρώπη θα κάνει τους Βρετανούς να φύγουν από την ΕΕ, καθώς συνδέουν τα ανοικτά σύνορά τους με τους υψηλότερους κινδύνους ασφάλειας.

Υπήρχαν, ωστόσο, και άλλοι παράγοντες που πιθανόν να βάρυναν στην ισοτιμία της στερλίνας σήμερα το πρωί. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 0,3% τον Φεβρουάριο, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων που είχαν ερωτηθεί από την Wall Street Journal.

Οι φόβοι για το λεγόμενο Brexit μπορεί να πλήττουν τη στερλίνα και από άλλη πλευρά. Ο οίκος Moody’s ανέφερε σε σημερινή έκθεσή της ότι οι βρετανικές εταιρείες είναι πιθανό να μειώσουν τις επενδύσεις τους, αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.