Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων στην Περιφέρεια της ΕΕ

Στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδό τους μειώθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των εταιρικών (πλην των τραπεζικών) ομολόγων στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία), σύμφωνα με σχετικό δείκτη της Bank of America Merrill Lynch.

Η απόδοση στη λήξη των ομολόγων αυτών διαμορφώθηκε στο 0,76%, πριν καν η ΕΚΤ αρχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα αγορών εταιρικών τίτλων, που ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου.
Αρκετές από τις μεγαλύτερες εισηγμένες επιχειρήσεις της Περιφέρειας καταγράφουν πολύ χαμηλές αποδόσεις.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair είχε εκδώσει ομόλογα αξίας 850 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2014, τα οποία λήγουν τον Ιούνιο του 2021. Λίγο μετά την έκδοσή του, το ομόλογα της Ryanair είχε απόδοση 2% και μόλις πριν από έξι εβδομάδες αυτή είχε μειωθεί στο 1,6%. Σήμερα, όμως, κατρακύλησε στο 0,67%, κατά 41 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τις 10 Μαρτίου που η ΕΚΤ ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Η μεγάλη ισπανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telefonica είδε την απόδοση του ομολόγου της, που λήγει τον Ιανουάριο του 2023, να πέφτει στο 0,95% από άνω του 4% στα τέλη του 2013.
Για την ιταλική εταιρεία Finmeccanica, που είχε δει το ομόλογό της, λήξης Ιανουαρίου 2022, να εκτινάσσεται στο 11,04% τον Νοέμβριο του 2011, σήμερα αυτή διαμορφώθηκε στο 2,06%.

 

Exit mobile version