Quantcast
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Σε θετικό έδαφος κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις αργίες του Πάσχα, με τις ασφαλιστικές να οδηγούν την αγορά υψηλότερα ύστερα από την άνοδο εταιριών όπως η RSA Insurance και η NN Group.

Ο δείκτης των ασφαλιστικών εταιριών STOXX Europe 600 Insurance κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 1,4%. Η RSA Insurance ενισχύθηκε κατά 2% αφού η Deutsche Bank και Barclays αύξησαν την τιμή-στόχο για τη μετοχή της, ενώ η ολλανδική ασφαλιστική NN Group σημείωσε άνοδο κατά 2,2% αφού η HSBC προσέθεσε τη μετοχή της στη λίστα “Europe Super 10”.

Στις 11:05 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραψε άνοδο κατά 0,7%, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη είχε υποχωρήσει κατά 1,5%. Οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν κλειστές την Παρασκευή και τη Δευτέρα λόγω των αργιών για το Καθολικό Πάσχα.

Ωστόσο, ο δείκτης συνεχίζει να καταγράφει απώλειες σχεδόν 8% από τις αρχές του έτους.
«Η διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες πιθανόν να επηρεαστεί από αναπροσαρμογή θέσεων ενόψει του τέλους του πρώτου τριμήνου, δίνοντας ενδεχομένως στις μετοχές μια προσωρινή ώθηση», σχολίασε ο Μάρκους Χούμπερ, χρηματιστής στη City of London Markets.

Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας στρέφεται και στην ομιλία της επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν αναζητώντας ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.