Ράλι κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

Ράλι κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές, καθώς τα σχόλια της επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν για τα επιτόκια πρόσφεραν στήριξη στην αγορά.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,94% στις 2.905,55 μονάδες. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 1,64% στις 10.297,98 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών μειώθηκε στα 486 δισεκ. γιουάν (74 δισεκ. δολάρια), από τα 500 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε άνοδο κατά 2,53% κλείνοντας στις 2.144,82 μονάδες.

Στη χθεσινή της ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου, η Γέλεν υιοθέτησε μια επιφυλακτική στάση ως προς την αύξηση των επιτοκίων, επισημαίνοντας τη «σημαντική αβεβαιότητα» για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο βασικός χρήματιστηριακός δείκτης της Νότιας Κορέας επίσης ενισχύθηκαν σήμερα, χάρη στα σχόλια της Γέλεν.


Exit mobile version