Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις μετοχές σε μεγάλες εταιρίες πετρελαίου και αερίου να υποχωρούν καθώς εξασθένησε το ράλι στις τιμές πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, που την Παρασκευή ενισχύθηκε κατά 3%, κατέγραφε νωρίτερα απώλειες 0,7%. Από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει πτώση 8%.

Ο δείκτης Euro STOXX 50 και ο γερμανικός DAX επίσης σημείωναν πτώση κατά 0,5%, με τον DAX να βρίσκεται περίπου 20% χαμηλότερα από το υψηλό ρεκόρ που κατέγραψε τον περασμένο Απρίλιο.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνταν πτωτικά μετά το ράλι της Παρασκευής, οδηγώντας κατά συνέπεια σε απώλειες τις μετοχές εταιριών όπως η BP, η Royal Dutch Shell και η Total.

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχουν υποχωρήσει από τις αρχές του 2016, εν μέρει λόγω ενδείξεων για επιβράδυνση στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και βασικό καταναλωτή πετρελαίου και μετάλλων.

Η κατάσταση στην Κίνα έχει επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου, παράλληλα με τις ανησυχίες για υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά πετρελαίου.

Exit mobile version