Quantcast
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες κατέγραφε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, ύστερα από έξι ημέρες κερδών, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες ότι η κλιμακούμενη βία στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία, με την προσοχή να στρέφεται να πάλι στον κορεσμό της αγοράς.

Το αργό μπρεντ υποχωρούσε κατά 32 σεντς στα 45,71 δολάρια το βαρέλι στις 13:22 ώρα Ελλάδας.

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία την Δευτέρα συνετέλεσε στην άνοδο των τιμών αυτή την εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι η κλιμακούμενη γεωπολιτική ένταξη θα μπορούσε να πλήξει την τροφοδοσία του «μαύρου χρυσού» στη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, ωστόσο, φαίνεται να εξασθενούν οι ανησυχίες αυτές ενώ δεν κατάφεραν να πλήξουν την πεποίθηση ότι η παγκόσμια παραγωγή θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα όσο αυξάνονται τα αποθέματα.

Ενώ τα αποθέματα συνεχίζουν να είναι υψηλά στις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, τα αποθέματα εμπορικού αργού στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου ήταν μειωμένα κατά 4,4% συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους τουλάχιστον από το 2010, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και η μείωση του αριθμού των εξέδρων άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν χθες, προσέφεραν στήριξη στην τιμή του αμερικανικού αργού κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία συνέχιζαν να στηρίζουν και σήμερα τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού, γνωστού και ως West Texas Intermediate (WTI), που κατέγραφαν άνοδο 3 σεντς στα 43,07 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν υποτονική λόγω της αμερικανικής αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.