Πτώση της Wall Street με αφορμή τις ελληνικές εκλογές

Πτωτικά κινείται η Wall Street, καθώς το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών  προκαλεί κάποιες ανησυχίες για νέα αστάθεια στην Ευρωζώνη, αν και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θεωρείται απομακρυσμένο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. 

Ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,59% και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones 0,13%.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι ενδεχόμενες συγκρούσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να δημιουργήσουν νέα ένταση στην Ευρωζώνη. 

Αν και η Ελλάδα είναι σχετικά μικρή οικονομία, στην οποία οι ΗΠΑ έχουν μικρή απευθείας έκθεση, μία παρατεταμένη μεταβλητότητα στην περιοχή μπορεί να πλήξει τις πολυεθνικές επιχειρήσεις και, εάν το ευρώ συνεχίσει να υποτιμαται έναντι του δολαρίου, θα επηρεασθούν αρνητικά τα κέρδη τους. 

“Η συνεχιζόμενη ανησυχία είναι μήπως η Ελλάδα απομακρυνθεί από την Ευρωζώνη”, δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων και συναλλαγών της LEK Securities στη Νέα Υόρκη. “Θεωρούμε ότι αυτό είναι μία απομακρυσμένη πιθανότητα, αλλά είναι λογικό να κάνουμε διάλειμμα και να επαναξιολογήσουμε τα θεμελιώδη μεγέθη μας”, πρόσθεσε. 

Exit mobile version