Quantcast
Πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς εξασθένησε ο αντίκτυπος από τη μείωση των επιτοκίων στην Κίνα και η ανακοίνωση κάποιων σχετικά καλών οικονομικών αποτελεσμάτων δεν κατάφερε να προσφέρει στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε 0,2%, μετά από άνοδο 1,95% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης των blue chip στην ευρωζώνη Euro STOXX 50 υποχωρούσε κατά 0,25%.

«Η Ασία δεν έχει αντιδράσει πραγματικά θετικά στην μείωση των επιτοκίων στην Κίνα και αυτό που βλέπουμε είναι μια φυσιολογική υποχώρηση στις αγορές της Ευρώπης», σχολίασε ο Τζάσπερ Λόλερ, αναλυτής στην CMC Markets.

Η μετοχή της Peugeot υποχωρούσε κατά 2,3%, παρά την ανακοίνωση αύξησης των εσόδων τρίτου τριμήνου κατά 3,2%. Πτωτικά κινούταν και η μετοχή της εταιρίας τεχνολογίας Philips, παρότι ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της υποχωρούσε κατά 2% εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στην πώληση μονάδας της εταιρίας σε κινεζική κοινοπραξία.

Υπεραπόδοση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών βασικών δεικτών σημείωνε ο γερμανικός DAX, που κατέγραφε κέρδη 0,25% χάρη στην ισχυρή άνοδο της μετοχής της εταιρίας κοινής ωφελείας RWE.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.