Προοπτικές για αύξηση 10% στις αμερικανικές μετοχές μέσα στο 2016

Έχοντας την καθοδήγηση των αμερικανικών τραπεζών αλλά και των τεχνολογικών εταιριών, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι αμερικανικές μετοχές θα αυξηθούν περίπου κατά 10% μέσα στο επόμενο έτος, δεδομένης της ανάκαμψης της αγοράς μετά από την σημαντική πτώση που καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Το ισχυρό δολάριο, η πτώση που καταγράφεται στις τιμές των εμπορευμάτων αλλά και η γενικότερη στασιμότητα που παρουσιάζεται στην παγκόσμια οικονομία, θα περιορίσει την αύξηση των κερδών, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το  μεγαλύτερο πλήγμα κατά τους αναλυτές  θα υποστούν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα μέταλλα και οι μετοχές μεταλλείων, ενώ διαφορετικές είναι οι απόψεις που εκφράζουν για τα ενεργειακά αποθέματα. Ωστόσο, οι κλάδοι που περιμένουν θετικά αποτελέσματα είναι κυρίως οι τεχνολογικοί και οι οικονομικοί.

Ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs Group Inc. δήλωσε στο περιοδικό ότι η αγορά υποτιμά τις αυξήσεις που αναμένονται στα επιτόκια το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, η Goldman προβλέπει τέσσερις αυξήσεις το επόμενο έτος.

Τα υψηλότερα επιτόκια και η αργή οικονομική ανάπτυξη θα αντισταθμίσουν την αύξηση των κερδών, προσθέτει ο αναλυτής της Goldman. Ο ίδιος επιλέγει για το επόμενο έτος μετοχές όπως η Visa Inc και η Google Inc. μητρική της Alphabet Inc.

Για τον Dubravko Lakos-Bujas, στρατηγικό αναλυτή της JPMorgan, το ισχυρό δολάριο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για την αγορά το 2016. Μια αλλαγή κατά 5% – 6% στην εμπορικά σταθμισμένη μέση τιμή του δολαρίου ισοδυναμεί περίπου με μεταβολή περίπου 3% επί των κερδών ανά μετοχή κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

 

Πηγή: sofokleousin.gr

Exit mobile version