Πετρέλαιο: Έκλεισε με άνοδο 2% – Συνεχίζεται η υψηλή μεταβλητότητα των τιμών

Οι τιμές πετρελαίου έκλεισαν σήμερα με άνοδο σχεδόν 2% σε μία συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, καθώς το ράλι των μετοχών στην Wall Street ώθησε το αργό από τα χαμηλά επίπεδα που είχε υποχωρήσει λόγω ανησυχιών για υπερβάλλουσα προσφορά του. 

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε κατά 94 σεντς στα 50,50 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από το σημερινό χαμηλό επίπεδο των 47,74 δολαρίων, ενώ έφθασε στα 51 δολάρια μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 84 σεντς στα 46,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε προηγουμένως υποχωρήσει στα 43,21 δολάρια.

Το πετρέλαιο συνέχισε την πρόσφατη πολυκύμαντη τάση του, μετά την πτώση των τιμών κατά 8% χθες, με την οποία σταμάτησε ένα τριήμερο ράλι με άνοδο 25%.

Οι αμερικανικές μετοχές αυξάνονταν περισσότερο από 1% πριν από το κλείσιμο της Wall Street, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές καθοδήγησαν τη σημερινή ανάκαμψη από τις μεγάλες χθεσινές απώλειες και καθώς η κίνηση της Κίνας να στηρίξει και πάλι τις χρηματοπιστωτικές αγορές της περιόρισαν τις ανησυχίες των επενδυτών. 

 

Πηγή: Reuters

Exit mobile version