Quantcast
Πετρέλαιο: Αύξηση 4% των τιμών - Μικρότερη η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Αύξηση 4% των τιμών – Μικρότερη η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

δημοσιεύτηκε:

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της φημολογίας για νέα συνάντηση των μεγάλων παραγωγών αργού στη Ρωσία τον Μάιο σε μία προσπάθεια περιορισμού της προσφοράς τους, ενώ η μικρότερη από το αναμενόμενο αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την υπερβάλλουσα προσφορά, μετά και το τέλος της απεργίας στο Κουβέιτ.

Η τιμή του μπρεντ αυξανόταν 1,70 δολάρια το βαρέλι ή 3,9% στα 45,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε υποχωρήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης έως και τα 42,81 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 1,7 δολάρια το βαρέλι ή 4% στα 42,74 δολάρια, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει έως τα 39,85 δολάρια.

Η Μόσχα, ωστόσο, διέψευσε τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης για μία τέτοια συνάντηση, μετά την αποτυχία της συνόδου που έγινε την Κυριακή στη Ντόχα. «Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ. Η Ρωσία, επίσης, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι είναι έτοιμη να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της, σε μία περαιτέρω αποστασιοποίηση των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου μετά την αποτυχία να συμφωνήσουν σε ένα πάγωμα της προσφοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα έναντι προβλέψεων για αύξηση 2,4 εκατ. βαρελιών. Προηγουμένως, οι τιμές είχαν κάνει βουτιά, καθώς η απεργία στον πετρελαϊκό κλάδο του Κουβέιτ είχε σταματήσει, με συνέπεια την αύξηση της παραγωγής της χώρας στα 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1,1 εκατ. βαρέλια την Κυριακή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.