Quantcast
Πέμπτο ανοδικό σερί για την τιμή του πετρελαίου - Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Πέμπτο ανοδικό σερί για την τιμή του πετρελαίου – Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κινείται σήμερα, Δευτέρα, 12 Αυγούστου η τιμή του πετρελαίου λόγω των αυξημένων ανησυχιών για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού  εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του investing.com, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σήμερα στις 4.56 μμ ώρα Ελλάδας κατά 1,19% και ανήλθε στα 80.61 δολάρια το βαρέλι από 79.66 δολάρια το βαρέλι που έκλεισε χθες. Επίσης τα ίδια στοιχεία της ιστοσελίδας δείχνουν πως η τιμή του πετρελαίου το πρωί ξεκίνησε με 79,71 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα

 

 

Νωρίτερα το https://report.az/en ανέφερε πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Οκτωβρίου για το αργό Brent αυξήθηκαν κατά 0,22 δολάρια ή  0,3% και ανήλθαν  στα 79,88 δολάρια το βαρέλι, αλλά και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 0,36 δολάρια  ή 0,5% και ανήλθαν στα 77,20 δολάρια το βαρέλι.

Για το θέμα του πετρελαίου μίλησε η αναλύτρια του τμήματος commodity markets στην Commerzbank, Barbara Lambrecht. Όπως είπε, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να κλιμακωθεί ανά πάσα στιγμή και αυτό θα μπορούσε να ανεβάσει περαιτέρω τις τιμές (στο πετρέλαιο). Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι ενδέχεται να έχουν και το επόμενο διάστημα  σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή της αγοράς πετρελαίου,  τόνισε με έμφαση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.