Οι ρευστοποιήσεις παγκοσμίως σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία βαθαίνει, παρακινώντας τη μεγαλύτερη πτώση στις ασιατικές μετοχές από το 2011.
Στις ΗΠΑ οι αποδόσεις των 10ετών έπεσε κάτω από το 2%.
Οι τιμές των εμπορευμάτων «χτύπησαν» χαμηλό 16ετίας, καθώς ο πιστωτικός κίνδυνος στην Ασία άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2014.
O δείκτης Shanghai Composite Index της Κίνας υποχώρησε 8,5%. Το ραντ υποχώρησε περισσότερο από 3%.
Πάνω από 5 τρισ. δολ έχει χαθεί από τις αγορές παγκοσμίως από τότε που αγρίεψε η κρίση στην Κίνα μετά την υποτίμηση του νομίσματος πριν από δυο εβδομάδες τροφοδοτώντας τις εκτιμήσεις ότι η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη μπορεί να είναι μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν αρχικά.
Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poors 500 Index υποχώρησε όσο το 3,1%.
Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας πτώση 4,3%.
Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 8,5%, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό πτώσης από το 2007.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε το 2,9%, ενώ η μετοχή της Samsung Electronics Co., βυθίστηκε σε ποσοστό 6,2%, ποσοστό πτώσης που είχε να καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2013…
O ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας βυθίστηκε δεόντως πάνω από 4,6% «χτυπώντας» χαμηλό τριετίας.
Ο χρηματιστηριακος δείκτης της Ινδονησίας σημείωσε πτώση 3% καθώς η παγκόσμια αγορά καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν λόγω Κίνας.
Πηγή: Bloomberg