Quantcast
ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδο στις αγορές με την επανέκδοση 5ούς ομολόγου 3,875% πραγματοποιεί η Ελλάδα - Σήμερα η δημοπρασία - enikonomia.gr
share

ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδο στις αγορές με την επανέκδοση 5ούς ομολόγου 3,875% πραγματοποιεί η Ελλάδα – Σήμερα η δημοπρασία

δημοσιεύτηκε:

Νέα έξοδο στις αγορές με την  επανέκδοση πενταετούς ομολόγου 3,875% πραγματοποιεί η Ελλάδα ενώ σήμερα Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 θα διενεργηθεί Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,875%, λήξης 12 Μαρτίου 2029, σε άυλη μορφή, ISIN GR0124035693.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 (Τ+5).

Ποιοι συμμετέχουν στη δημοπρασία

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 16ης Οκτωβρίου 2024 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία.

Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ.

Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

5 ετές ομόλογο: Ποια είναι η απόδοση  του σήμερα

Μια πτώση της τάξεως του 1,65% καταγράφει σήμερα η απόδοση του 5 ετούς ελληνικού ομολόγου ενόψει της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Όπως μετέδωσε το investing.com η απόδοση του 5 ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε σήμερα στις  11.31 π.μ ώρα Ελλάδας  ανήλθε στο 2,45 % από 2,49% που ήταν χθες στο κλείσιμο του.  Κατά τη διάρκεια της ημέρας η απόδοση του ομολόγου κινούνταν μεταξύ 2,44% και 2,48%

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα του investing.com 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.