Quantcast
Νέο ιστορικό υψηλό για τη διαφορά στις αποδόσεις γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Νέο ιστορικό υψηλό για τη διαφορά στις αποδόσεις γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων ανήλθε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2000 ενώ αξιωματούχοι της Federal Reserve τροφοδότησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων αυτό το μήνα.

Στο μεταξύ, οι αποδόσεις των γαλλικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, μειώνοντας τη διαφορά τους από τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο συντηρητικός υποψήφιος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν έχει κληθεί να καταθέσει στις αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του.

Οι αποδόσεις των διετών αμερικανικών ομολόγων ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Δεκέμβριο ύστερα από τα σχόλια αξιωματούχων της Fed που άφησαν να εννοηθεί ότι οι αρμόδιοι για τον καθορισμό των επιτοκίων ανησυχούν για το ενδεχόμενο να περιμένουν πάρα πολύ εν όψει των μέτρων για την στήριξη της οικονομίας από την Ουάσινγκτον.

Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων ανήλθε περίπου στις 220 μονάδες βάσης – επίπεδα που έχουν να καταγραφούν σχεδόν 17 χρόνια. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των 10ετών αμερικανικών και γερμανικών τίτλων ήταν η υψηλότερη του τελευταίου διμήνου περίπου στις 221 μονάδες βάσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.