Quantcast
Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές: «Ζωηρό» το ενδιαφέρον των επενδυτών για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές: «Ζωηρό» το ενδιαφέρον των επενδυτών για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

«Ζωηρό» ήταν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το 10ετές ομόλογο για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου  στη σημερινή δημοπρασία.

Όπως  αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) το ύψος των προσφορών ήταν σχεδόν πενταπλάσιο του ποσού που επεδίωκε να αντλήσει από την αγορά το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν προσφορές 1,188 δισ. ευρώ έναντι 250 εκατ. ευρώ που ήταν το δημοπρατούμενο ποσό.

Η απόδοση του ομολόγου υποχώρησε στο 3,24% ενώ το Δημόσιο θα αντλήσει τελικά 250 εκατ. ευρώ.

Σκοπός της επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου, σταθερού επιτοκίου 3,625%, λήξης 15 Ιουνίου 2035 είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 (Τ+5).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.