Quantcast
Νέα αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Νέα αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Οι ανησυχίες για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκάλεσαν μεγάλες διακυμάνσεις στις αποδόσεις των ομολόγων χωρών της περιφέρειάς της, τερματίζοντας την επίδραση από την πρόσφατη προσπάθεια της ΕΚΤ να συμπιέσει το κόστος δανεισμού με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Οι αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων, που κινούνται αντίστροφα με τις τιμές τους, παραμένουν κοντά στα περσινά επίπεδά τους, όταν οι επενδυτές δεν είχαν προεξοφλήσει ακόμη το πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 1 τρισ. ευρώ από την ΕΚΤ. 

Ωστόσο, υπήρξαν ενδείξεις ότι οι πωλήσεις ομολόγων έφθασαν σε οριακό σημείο σήμερα, καθώς περιορίσθηκαν οι μεγάλες αρχικές απώλειες της αγοράς. 

Η απόδοση των ισπανικών 10ετών κρατικών ομολόγων, αυξήθηκε έως και 11,5 μονάδες βάσης στο 2,534% – το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο – πριν υποχωρήσει στο 2,424%, σημειώνοντας άνοδο 4,3 μονάδων βάσης.

Η απόδοση των αντίστοιχων πορτογαλικών τίτλων αυξήθηκε κατά 10,6 μονάδες βάσης στο 3,33%, πριν υποχωρήσει στο 3,27%, και των ιταλικών αυξήθηκε έως 13 μ.β. στο 2,454% πριν υποχωρήσει στο 2,339% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Νοέμβριο. 

 

Financial Times

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.