Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ αναζητώντας ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας πιθανόν επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο, καθώς η ώθηση που έδωσαν στην απασχόληση οι ασυνήθιστες ήπιες καιρικές συνθήκες εξασθένησε, αλλά η αναμενόμενη αύξηση των μισθών και το σταθερό ποσοστό ανεργίας θα υποδηλώσουν ότι η ανάκαμψη της αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή. Σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων του Reuters, ο αριθμός των εργαζομένων σε λίστες μισθοδοσίας εκτός του αγροτικού κλάδου αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 190.000.

«Με το βάρος να πέφτει στην έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, δεν αναμένουμε σήμερα πολύ δυναμική αγορά στην Ευρώπη», σχολίασε οικονομικός αναλυτής της γερμανικής τράπεζας BayernLB.

Στις 11:11 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,03% στις 1.294 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει κατά 0,15% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ενισχυμένη κατά 4,8% ήταν η μετοχή της BNP Paribas, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα στη Γαλλία παρουσίασε τα σχέδιά της για μείωση των δαπανών επενδυτικής τραπεζικής σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την κερδοφορία της, ενώ είπε ότι θα αποχωρήσει από κάποιες δραστηριότητες προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη.

Exit mobile version