Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,15% στις 546,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19 εκατ. τεμάχια. Αρνητικός κατά 1,33% ο FTSE 25, στις 151,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 2,83% στις 40,18 μονάδες.
Ο τραπεζικός κλάδος για ακόμη μία φορά μετατρέπεται σε κυρίαρχο της ημερήσιας (και όχι μόνο) πορείας της αγοράς, συγκεντρώνοντας επίσης την πλειονότητα των εντολών. Ο κλαδικός δείκτης μάλιστα “παλεύει” να συγκρατήσει τη στήριξη των 40 μονάδων, η διάσπαση της οποίας μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 37 μονάδες.
Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η πορεία του δείκτη θα καθορίσει εν πολλοίς το τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Και αυτό διότι η στάθμιση των τραπεζικών μετοχών έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα μετά τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν.
Στο μεταξύ η αγορά δείχνει να κρατά μικρό καλάθι για τη διάρκεια που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, καθώς μετά από ενάμισι μήνα από την πρώτη επαφή τους για τα νέα προαπαιτούμενα, η πρόοδος που έχει συντελεστή είναι σχεδόν… μηδενική.
Μπορεί λοιπόν να έχει μεσολαβήσει η παρουσίαση του 170σελιδου κυβερνητικού προσχεδίου για το Ασφαλιστικό, οι αλλεπάλληλες επαφές του Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του κ. Κατρούγκαλου με τους ομολόγους τους, το ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, αλλά και οι συνεχείς επαφές των τεχνικών κλιμακίων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, κανένα θετικό νεότερο δεν φάνηκε -τουλάχιστον χθες- από το “μέτωπο” της διαπραγμάτευσης. Γι΄ αυτό και τελικά δεν θα γίνει μόνο ακόμη μία συνάντηση με τους θεσμούς –όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί– αλλά δύο.
Έτσι στο ταμπλό η εικόνα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την πρωινή διακύμανση, με την Εθνική να ηγείται των απωλειών, καθώς βρίσκεται στο -5,18%, ενώ έχει διακινήσει και 17 εκατ. τεμάχια, από το σύνολο των 29 εκατ. της αγοράς. Ακολουθεί η ΔΕΗ, στο -4,66%, κινούμενη αρκετά “μακριά” από την χθεσινή της αντίδραση, ενώ οι ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς καταγράφουν απώλειες άνω του 3%.
Υπό μεγάλη πίεση, καταγράφοντας πτώση άνω του 2%, βρίσκονται και οι μετοχές των Eurobank, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Folli Follie και Μυτιληναίου, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΕΧΑΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.
Στον αντίποδα, η Grivalia συντηρεί τα κέρδη της στο 0,99%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Aegean, Motor Oil, ΕΕΕ, ΟΤΕ και Jumbo.