ΗΠΑ: Ανησυχία στην αγορά ομολόγων από το λουκέτο αμοιβαίου κεφαλαίου

Το λουκέτο ενός αμερικανικού αμοιβαίου κεφαλαίου ενέτεινε τις ανησυχίες για την ευρωστία της αμερικανικής αγοράς εταιρικών ομολόγων εν όψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα.

Ορισμένοι αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων άρχισαν να στοιχηματίζουν ότι το 6ετές ράλι των εταιρικών ομολόγων είναι κοντά στον εκτροχιασμό του, λόγω της αύξησης του χρέους, των μειωμένων ενεργειακών τιμών, των πιστοληπτικών υποβαθμίσεων, των αυξανόμενων χρεοκοπιών και προσδοκιών ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια.

Τα δύο μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία ομολόγων υψηλής απόδοσης, που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο – το JNK και το HYG – υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, μετά την ανακοίνωση από το Third Avenue ότι θα κλείσει το «Focused Credit Fund», που έχει κεφάλαια 788 εκατ. δολάρια, μετά από ένα κύμα ζημιών και ρευστοποιήσεων των επενδυτών.

Οι επενδυτές απέσυραν 3,8 δις. δολάρια από ομολογιακά κεφάλαια υψηλών αποδόσεων την περασμένη εβδομάδα, που είναι η μεγαλύτερη εκροή εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες.

Ο γνωστός επενδυτής Carl Icahn ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter: «Δυστυχώς, πιστεύω ότι μόλις αρχίζει η κατάρρευση στις υψηλές αποδόσεις».

 

Exit mobile version