Quantcast
Γέλεν: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Γέλεν: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Ανοικτό άφησε η Πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, το ενδεχόμενο να αυξήσει τα επιτόκια τον Οκτώβριο, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να τα διατηρήσει σταθερά.

«Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν», είπε η κυρία Γέλεν, «κάθε συνεδρίαση της (επιτροπής της Fed που παίρνει τις αποφάσεις για τα επιτόκια) είναι μία ζωντανή συνεδρίαση, όπου η επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει τον στόχο για τα επιτόκια της Fed. Αυτό ασφαλώς περιλαμβάνει και τον Οκτώβριο… Επομένως, ναι, ο Οκτώβριος παραμένει μία πιθανότητα».

Αναφερόμενη στον χρόνο που θα γίνει η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed μετά από σχεδόν 10 χρόνια, η Γέλεν είπε: «Επιτρέψτε μου, να τονίσω ξανά ότι ο συγκεκριμένος χρόνος της αρχικής αύξησης των επιτοκίων είναι πολύ λιγότερο σημαντικός για την οικονομία από τη συνολική προβλεπόμενη διαδρομή των επιτοκίων.

Και αφού αρχίσουμε να απομακρυνόμαστε από τη χαλαρή πολιτική, θα συνεχίσουμε να αναμένουμε ότι οι οικονομικές συνθήκες θα εξελιχθούν με έναν τρόπο που θα δικαιολογήσουν μόνο σταδιακές αυξήσεις του στόχου για τα επιτόκια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.