Φυσικό αέριο: Υποχώρησε η τιμή του μετά το χθεσινό υψηλό 5μήνου – Οι προβλέψεις για τον χειμώνα

φυσικό αέριο

Υποχώρησε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου μετά το χθεσινό  υψηλό 5μήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα του www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου κατέγραψε σήμερα στις 9.29 π.μ. μια πτώση της τάξεως του 2,43% και ανήλθε στα 48,25  ευρώ ανά μεγαβατώρα από 49,45 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν η χθεσινή τιμή του στο κλείσιμο. Η τιμή αυτή ήταν η υψηλότερη που καταγράφηκε από τον Ιούνιο.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του www.barchart.com

 

Φυσικό αέριο: Οι προβλέψεις του ΙΕΑ για τον χειμώνα

Το www.cityam.com αναφέρεται και στο θέμα του φυσικού αερίου. Θα μπορούσαν να υπάρξουν διακυμάνσεις στις τιμές του φυσικού αερίου φέτος τον χειμώνα λόγω καιρικών συνθηκών  αλλά και να μειωθεί η ζήτηση του σε επίπεδα- ρεκόρ.  Μάλιστα ο ΙΕΑ εκτιμά πως δεν είναι δεδομένο πως οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σταθερές για όλη την περίοδο κυρίως εάν ο καιρός είναι πολύ κρύος. Επιπλέον ο Οργανισμός αναφέρει για το φυσικό αέριο πως μόνο εάν υπάρξει σημαντική αύξηση της παραγωγής LNG το 2025-2026 θα μπορούσε  μειωθεί η πίεση στις προμήθειες.

Προβλέπει δε πως η παγκόσμια χωρητικότητα LNG θα αυξηθεί κατά 25% μέχρι το  2026 και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας  LNG  στον κόσμο. Σύμφωνα  με τον Οργανισμό, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της κατασκευής νέων μονάδων υγροποίησης.  «Η  αύξηση της προσφοράς LNG σηματοδοτεί μια στροφή προς μια πιο παγκοσμιοποιημένη αγορά φυσικού αερίου που θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα και την ικανότητα των προμηθευτών και των καταναλωτών να  διαχειρίζονται τις κρίσεις-προσφοράς -ζήτησης»,  σημείωσε η IEA.

 

 

 

Exit mobile version