Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες επικεφαλής της ανόδου, ενώ άλμα έκανε η μετοχή του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) εν μέσω νέας προσφοράς από την αλυσίδα αμερικανικών χρηματιστηρίων Intercontinental Exchange.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,4%, με το σύνολο των 19 δεικτών του να καταγράφουν άνοδο. Ο Stoxx 600 έχει ανακάμψει 12% μετά το χαμηλό τριετίας που είχε υποχωρήσει στις 11 Φεβρουαρίου.

Η μετοχή της BMW κέρδισε 4,2% μετά την πρόβλεψη του διευθύνοντος συμβούλου της ότι και φέτος θα σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων και η μετοχή της Daimler αυξήθηκε 2,5% μετά τη δήλωση του CEO της για ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη και την Κίνα. To LSE σημείωσε κέρδη 7,2% μετά τη δήλωση της Intercontinental Exchange ότι εξετάζει την υποβολή προσφοράς για την εταιρεία που βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με τη Deutsche Boerse (διαχειρίστρια του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης).

«Το κλίμα αρχίζει να βελτιώνεται», δήλωσε χρηματιστής στη Γενεύη, προσθέτοντας: «Όλοι σκέπτονταν ότι έρχεται το τέλος του χρηματοπιστωτικού κόσμου, αλλά αυτό δεν συνέβη. Η τιμή του αργού αυξάνεται, η αυτοκινητοβιομηχανία τα πάει καλά. Και τα πρόσφατα βασικά οικονομικά δεδομένα διεθνώς δεν ήταν άσχημα».

 

Exit mobile version