Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Σε νέο χαμηλό 13 μηνών - Πτώση των τραπεζικών μετοχών - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Σε νέο χαμηλό 13 μηνών – Πτώση των τραπεζικών μετοχών

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες των περιφερειακών χωρών να καταγράφουν τις μεγαλύτερες ζημιές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραφε στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδα) απώλειες 0,4% , υποχωρώντας σε νέο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014. Σε μία συνεδρίαση μεγάλων διακυμάνσεων, ο δείκτης σημείωνε κέρδη 1,2% λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς, ενώ αργότερα υποχωρούσε 0,8%. Πριν από λίγο είχε περιορίσει τις απώλειες στο 0,1%.

Ενώ οι ενεργειακές εταιρείες ανέκαμψαν, οι τράπεζες συνέχισαν να σημειώνουν απώλειες, σε τροχιά να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012.

Ο Stoxx 600 είναι μειωμένος περισσότερο από 20% σε σχέση με τα υψηλά του περασμένου Απριλίου, έχοντας εισέλθει σε bear market.Οι συναλλαγές στις μετοχές του δείκτη ήταν σήμερα περίπου 40% υψηλότερες από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και η βουτιά των τιμών του πετρελαίου χάλασαν το κλίμα, ωθώντας τις ευρωπαϊκές μετοχές εκεί που ήταν πριν την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.

Από την αρχή του 2016 έως την Παρασκευή, ο Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 9,8%, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.